Normaliser bæredygtighed

bæredygtige

Bæredygtighed skal ikke kun være for top-engagerede miljøaktivister og folk med fyldte pengepunge. Bæredygtighed skal være for alle. Det mener vi i hvert fald. Og det behøver ikke være full-on, hele dagen og hver dag. Det må gerne være i det små, og det må gerne være nemt. Sidstnævnte er det, vi brænder for at gøre muligt. Nemlig at gøre det nemt at træffe det bæredygtige valg uden at skulle omlægge hele din hverdag.

Og så synes vi, at den dårlige samvittighed over ikke at gøre nok samt miljø-shaming skal rejse langt langt væk. Man behøver ikke at flytte ud i skoven, have minus CO2-udledning og udelukkende spise nedfaldsfrugt for at være med på den bæredygtige omstilling. Nej, det må gerne ske i det små, og der hvor man nemmest kan træffe de gode valg. Ellers bliver man da træt af det, inden man får gjort en forskel, gør man ikke?

Det vi har opdaget, og ævlet om i lang tid over mange kopper kaffe, det er at det ene ofte tager det andet – at man lige så stille opdager, hvor mange steder, og hvor mange gange om dagen og i løbet af ugen, man i virkeligheden kan træffe små bæredygtige valg. Det mest ærgerlige ville jo være, at man blev så træt af at tænke bæredygtighed, fordi man får dårlig samvittighed og føler, at det er en for stor mundfuld, at man helt stopper. Siger: “… det orker jeg ikke”.

Vi synes, at det skal være normalt og nemt at tænke lidt mere bæredygtigt. Mange af os vil jo gerne…

Vil du? Og synes du også, at de små ting tæller? Så følg med!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *