Hvor dælen starter man en bæredygtig livsstil?

bæredygtig livsstil

Ja det kan virke ret uoverskueligt med en bæredygtig livsstil faktisk.

For det første er der så mange steder, man kan ændre og gøre ved i en mere bæredygtig retning, at det måske kan virke svært at vælge, hvor man skal tage fat. Til dét tror vi ikke, at der er noget dårligt sted at starte. Alt tæller uanset størrelse og hyppighed. Selvfølgelig bør man bestræbe at gøre mere og hyppigere, men i virkeligheden handler det nok mest om at komme igang. Og så starte der, hvor man føler, at det er sjovest og giver mest mening for én personligt. Måske du har dårlig samvittighed over nogle helt bestemte ting i hverdagen, store som små? Det kan være, at du glemmer at sortere bioaffald, når du laver aftensmad, eller at du aften efter aften smider vatrondeller i skraldespanden. Så start med de to ting og bliv rigtig god til dem, inden du bygger på med flere bæredygtige hverdagstiltag.

Bæredygtighedens jungle

For det andet er det lidt af en jungle at finde ud af, hvilke produkter og handlinger, der rent faktisk er de mest bæredygtige. Det kan vi i hvert fald nikke genkendende til. Som så meget andet så gør øvelse mester. Vi tror egentlig på, at det handler om at prøve sig frem. Bæredygtighed må gerne være convenient, og det må gerne tage lidt tid at finde frem til, hvad der virker bedst for en selv, og hvor man vil lægge sine kræfter.

Der er rigtig mange bæredygtige alternativer, og der vil forhåbentlig blive ved med at komme flere. Så om man vælger det ene frem for det andet er ifølge os ikke altafgørende. Ikke nødvendigvis i hvert fald. Men at tage aktivt stilling til handlinger og produkter, som vi bruger hver dag, er et skridt i den rigtige retning. Uanset om det er det mest eller andenmest bæredygtige alternativ, man vælger. Så kan man selvfølgelig nørde og undersøge materialer og produktionsmåder i detaljer, hvilket da er mega fedt og noget moder jord sikkert klapper i hænderne over!

Alle kan gøre en forskel

For det tredje og sidste; batter det så overhovedet noget, at jeg ene kvinde eller mand vælger at gøre tingene anderledes og indtænke bæredygtige handlinger og produkter i min hverdag? Ja selvfølgelig batter det. Og hvis det ikke batter lige nu og her på kort sigt, så gør det i hvert fald intet dårligt. Bæredygtighed er jo lidt svært at tage at føle på, og det kan være svært at se og mærke de bæredygtige resultater. Men at ændre en kultur og en måde at leve på tager altså tid. De bæredygtige tiltag og produkter som accepteres lidt for lidt og de skal efterspørges af forbrugerne, hvilket allerede er i fuld gang.

Vi glæder os til at følge den bæredygtige udvikling og selv blive bedre lidt for lidt. Hvad med dig – har du mod på at kaste dig ud i det? Og hvad er dit næste bæredygtige hverdagstiltag?

Selv er vi igang med at skifte alle engangsplejeprodukter ud med genanvendelige beholder og zero waste produkter. Men det sker altså ikke over natten, det er en proces.

Kram og bæredygtige high fives,

Cecilie og Maja // RelovedCPH

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *